perjantai 5. joulukuuta 2014

Jouluapu

Joulu on monelle mukavaa aikaa, jolloin hiljennytään viettämään aikaa perheen kesken nauttien jouluruoista, -kuusesta ja lahjoista.

Yhä useammalla perheellä ei ole tähän mahdollisuutta. Vuonna 2007 köyhissä perheissä eli 151 000 lasta ja määrä on kasvanut vuodesta 1995 lähtien. Yksinhuoltaja perheissä tavataan useammin lapsiköyhyyttä, joka neljäs yksinhuoltaja perhe on pieni tuloinen. Pienituloisuus liittyy usein työttömyyteen ja toisen huoltajan puuttuminen voi myös vaikuttaa asiaan.

Muun muassa Facebookin Jouluapua-ryhmä toimii vähävaraisten lapsiperheiden puolesta. Sivuilla voi ilmoittautua itse avun tarviksijaksi tai avun antajaksi haluamallesi perheelle.
Punainen Risti järjestää myös vuosittain Hyvä Joulumieli keräyksen johon voi lahjoittaa rahaa, joka menee kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden avuksi. Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto valitsevat apua tarvitsevat perheet.

Osallistu sinäkin näihin keräyksiin, niin voit antaa vähävaraiselle lapsi perheelle paremman joulun.

 


Lähteet:
http://www.thl.fi/fi/tutkimus-ja-asiantuntijatyo/hankkeet-ja-ohjelmat/stop-koyhyys/nakokulmia-teemaan/lapsikoyhyys-on-suomessa-kasvussa


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti