torstai 4. joulukuuta 2014

Pienperheyhdistys


Teemme yhteistyötä Pienperheyhdistyksen kanssa, ja haluaisimme kertoa hieman heidän tarjoamista tukitoimista.
Pienperheyhdistys tarjoaa tukitoimintaa yhdenhuoltajan perheille, muun muassa vertaistukiryhmiä, perhekahviloita ja erilaisia retkiä. Perhekahviloita on tällä hetkellä Helsingissä kaksi, Punahilkka ja Merikehto. Espooseen ollaan myös avaamassa uutta perhekahvilaa. Kerromme tästä blogissa myöhemmin lisää.

Vertaistukea järjestetään erilaisten ryhmien muodossa, jotta erilaisissa elämäntilanteissa (muun muassa raskaana olevat ja eri-ikäisten lasten vanhemmat) löytävät toisensa.

Vanhemman neuvo-ryhmä:
Ryhmä on suunnattu eronneille tai eropäätöksen tehneille vanhemmille. Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa 2015.


Erityislasten yh-perheet:
Erityislasten yh-perheille on tarjolla vertaistukea, sekä salattu Facebook ryhmä, josta voi kysyä lisätietoja Pienperhe Yhdistyksen kotisivuilta.


Tuike:
Yksin lasta odottaville tukea tarjoaa Tuike. Tuikkeessa järjestetään vertaistapaamisia, joissa keskitytään yhden vanhemman perheiden kysymyksiin ja ryhmän esille nostamiin aiheisiin.


Tenavatupa:
Tenavatuvassa järjestetään hoitoa vanhempien vertaistoiminnan ajaksi.


Yhteystietoja

Punahilkan kahvila on avoinna keskiviikkoisin klo 10-13, osoitteessa Huokotie 3, 00770 Helsinki.
Lisätiedot: minna.raitanen(at)
pienperhe.fi 050-572 9761

Merikehdon kahvila on avoinna keskiviikkoisin klo 16-19 osoitteessa Meri-Rastilantie 26, 00980 Helsinki. Lisätiedot: luru.natunen(at)pienperhe.fi 050-405 4668





Lisäksi

Herttoniemessä pidetään kahvilaa yhteistyössä Päksy, Pienperheyhdistyksen ja Kaapatut Lapset ry:n kanssa Helsingissä Leikkipuisto Herttoniemen tiloissa (Karhutie 11) parittomien viikkojen lauantaisin klo 15-17. Ensimmäinen kerta on 30.8.2014. Lastenhoitajia on paikalla ja kahvia, mehua ja pientä välipalaa tarjotaan.

Vantaan kahvila sijaitsee Hiekkaharjun aseman lähellä kerrostalon alakerrassa Hiekkaharjuntie 8. Kahvila on avoinna parittomien viikkone tiistaisin klo 17-19. Tule kahvittelemaan, tapaamaan toisia perheitä. Joillain kerroilla on jokin teema tai pientä ohjelmaa.

Esittelimme tässä nyt muutamia Pienperheyhdistyksen tarjoamia palveluita, joilla mahdollisesti voisi saada tukea. Lisää tietoa toiminnasta löydät Pienperheyhdistyksen sivulta.

Terveisin,
Sosionomi opiskelijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti